Strucla z cynamonem

Strucla z cynamonem

Strucla z cynamonem. Pięknie wyrosła i cudownie pachniała cynamonem. W towarzystwie kawki znika dosłownie w sekundę

Strucla z cynamonem



Strucla z cynamonem

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

1.20 godz.

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 500g maki pszennej
  • 1 op suchych drożdży
  • 1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
  • olejek waniliowy
  • szczypta soli
  • 60g masła
  • 1/4 szkl cukru
  • 2 żółtka
  • Dodatki:
  • cynamon

Przygotowanie


*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia.
* Wyjmij ciasto, rozwałkuj w kształt prostokąta. Posmaruj rozpuszczonym masłem, posyp cukrem i cynamonem.
* Zwiń w roladę, rozetnij przez środek. Dwie części przełóż na zmianę w kształt warkocza. Przełóż do keksówki do wyrośnięcia na 10min.
* Wstaw rozgrzanego do piekarnika na 20 min (180’C).

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *