Strucla z cynamonem. Pięknie wyrosła i cudownie pachniała cynamonem. W towarzystwie kawki znika dosłownie w sekundę
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
29/10/2020
Strucla z cynamonem
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
1.20 godz.
Czas gotowania
40 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
500g maki pszennej
1 op suchych drożdży
1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
olejek waniliowy
szczypta soli
60g masła
1/4 szkl cukru
2 żółtka
Dodatki:
cynamon
Przygotowanie
*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia. * Wyjmij ciasto, rozwałkuj w kształt prostokąta. Posmaruj rozpuszczonym masłem, posyp cukrem i cynamonem. * Zwiń w roladę, rozetnij przez środek. Dwie części przełóż na zmianę w kształt warkocza. Przełóż do keksówki do wyrośnięcia na 10min. * Wstaw rozgrzanego do piekarnika na 20 min (180’C).
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!