Strucla makowa z czekolada

Strucla makowa z czekolada

Strucla makowa z czekolada. Strucli nie trzeba reklamować bo każdy zna i mam nadzieje, ze lubi. Puszyste i delikatne ciacho, nadziane makiem i czekoladą.

Strucla makowa z czekolada



Strucla makowa z czekolada

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

1.20 godz.

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 500g maki pszennej
  • 1 op suchych drożdży
  • 1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
  • olejek waniliowy
  • szczypta soli
  • 60g masła
  • 1/4 szkl cukru
  • 2 żółtka
  • Dodatki:
  • Kilka kostek gorzkiej czekolady
  • 1 puszka masy makowej

Przygotowanie



*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
* Wyjmij ciasto, rozwałkuj w kształt prostokąta.
* Posmaruj masa makowa i posyp starta czekolada. Zwiń w roladę, rozetnij przez środek. Dwie części przełóż na zmianę w kształt warkocza.
* Przełóż do keksówki do wyrośnięcia na 10min. Wstaw rozgrzanego do piekarnika na 40min (180’C).

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *