Strucla makowa z czekolada. Strucli nie trzeba reklamować bo każdy zna i mam nadzieje, ze lubi. Puszyste i delikatne ciacho, nadziane makiem i czekoladą.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
02/02/2021
Strucla makowa z czekolada
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
1.20 godz.
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
500g maki pszennej
1 op suchych drożdży
1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
olejek waniliowy
szczypta soli
60g masła
1/4 szkl cukru
2 żółtka
Dodatki:
Kilka kostek gorzkiej czekolady
1 puszka masy makowej
Przygotowanie
*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę. * Wyjmij ciasto, rozwałkuj w kształt prostokąta. * Posmaruj masa makowa i posyp starta czekolada. Zwiń w roladę, rozetnij przez środek. Dwie części przełóż na zmianę w kształt warkocza. * Przełóż do keksówki do wyrośnięcia na 10min. Wstaw rozgrzanego do piekarnika na 40min (180’C).
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!