Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach

Śledzie w pomidorach to jest smak na który czekam przez cały rok. Nie wiem dlaczego ale śledzie najlepiej smakują w okresie Bożego narodzenia.

Śledzie w pomidorach



szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 750g śledzi w oleju
  • 3 średnie cebule
  • Szczypta cukru, pieprz
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 1 mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie


  • Śledzie pokrój na mniejsze kawałeczki. Do pokrojonej cebuli dodaj olej ze śledzi i trochę wody. Smaż pod przykryciem aż będzie miękka.
  • Dodaj ocet, wymieszaj i smaż przez min.
  • Następnie dodaj koncentrat.
  • Wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę. Odstaw aby ostygła.
  • Zimna cebule dodaj do śledzi. Wymieszaj i wstaw do lodówki.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz