Śledzie w pomidorachszczegóły:Porcje2 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:750g śledzi w oleju3 średnie cebuleSzczypta cukru, pieprz3 łyżki octu jabłkowego1 mały koncentrat pomidorowyPrzygotowanieŚledzie pokrój na mniejsze kawałeczki. Do pokrojonej cebuli dodaj olej ze śledzi i trochę wody. Smaż pod przykryciem aż będzie miękka.Dodaj ocet, wymieszaj i smaż przez min.Następnie dodaj koncentrat.Wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę. Odstaw aby ostygła.Zimna cebule dodaj do śledzi. Wymieszaj i wstaw do lodówki.# boże narodzenie# śledzie# śledzie w pomidorach# sylwester Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Kruche ciasteczka z musem truskawkowym Następny Wpis Dorsz smażony z ziemniakami i surówka