Kruche ciasteczka z musem truskawkowym

Kruche ciasteczka z musem truskawkowym

Kruche ciasteczka z musem truskawkowym. . Delikatne kruche ciasto i słodko-kwaśne owoce będą pysznym dodatkiem do świątecznej kawki.

Kruche ciasteczka z musem truskawkowym



Kruche ciasteczka z musem truskawkowym

szczegóły:

Porcje

20 szt

Czas przygotowania

30 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Kruche:
  • 1 szkl. maki owsianej
  • 1/2 szkl. maki ziemniaczanej
  • 1/3 szkl. maki ryżowej
  • 1/3 szkl. dowolnego tłuszczu
  • 1 łyżka łusek babki jajowatej
  • 1/2 łyżeczki proszku do (bg)
  • wanilia
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • Mus:
  • około 20szt mrożonych
  • Cukier 2-3 łyżki,
  • 1/2 łyżeczki agaru

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj aż się połączą. Ciasto ma być plastyczne. Wstaw do lodówki na 10 min. Schłodzone ciasto delikatnie rozwałkuj (nie wałkuj za cienko).
  • Wycinaj ciasteczka taka sama ilość pełnych i z dziurka.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika 200’C na około 15 min.
  • Truskawki podgrzej, dodaj cukier, następnie zmiksuj na mus, dodaj agar. Cały czas mieszaj, jak zrobi się galaretka będzie gotowe.
  • Gorącym musem przekładaj przestudzone ciasteczka. Rób to ostrożnie bo ciasteczka są delikatne 🙂
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz