Pomidorowa z ryżem. Klasyk wśród zup. Każdy ją zna i każdy ją lubi. Najmłodsi za nie przepadają. Ta wersja jest bez śmietany. Jeżeli potrzebujesz możesz ją zabielić.
Warzywa pokrój w plasterki, cebulę w kostkę. Wrzuć do garnka, dodaj olej i chwilkę podsmaż. Dodaj kurkumę, smaż jeszcze 1 min. Dodaj pozostałe składniki.
Gotuj przez 1 godzinę na małym ogniu. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw.
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
!! Jeżeli chcesz aby wszystkie warzywa były zjedzone to zetrzyj je na tarce.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!