Placuszki jogurtowe z cukinią zrobiłam na bazie mojego ulubionego przepisu na placki jogurtowe. Są puszyste, mięciutkie i smakują wspaniale. Starta cukinia jest niewyczuwalna w placuszkach.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
29/08/2021
Placki jogurtowe z cukinią
szczegóły:
Porcje
12 szt.
Czas przygotowania
3 min
Czas gotowania
10 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
340 g. gęstego jogurtu greckiego
1 szkl. startej cukinii
2 żółtka lub całe jajka
2/3-1 szkl. mąki ryzowej
2 łyżki białka o smaku pistacji ( opcjonalnie)
Wanilia
1 łyżka oleju ryżowego
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody
Dodatki:
dżem truskawkowy
Przygotowanie
Cukinię zatrzyj na tarce o grubych oczkach. Może być ze skórką.
Wszystkie składniki wymieszaj. Masa ma być gęsta. Smaż na suchej patelni.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!