Placki jogurtowe z cukinią

Placki jogurtowe z cukinią

Placuszki jogurtowe z cukinią zrobiłam na bazie mojego ulubionego przepisu na placki jogurtowe. Są puszyste, mięciutkie i smakują wspaniale. Starta cukinia jest niewyczuwalna w placuszkach.

Placki jogurtowe z cukinią



Placki jogurtowe z cukinią

szczegóły:

Porcje

12 szt.

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 340 g. gęstego jogurtu greckiego
  • 1 szkl. startej cukinii
  • 2 żółtka lub całe jajka
  • 2/3-1 szkl. mąki ryzowej
  • 2 łyżki białka o smaku pistacji ( opcjonalnie)
  • Wanilia
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta sody
  • Dodatki:
  • dżem truskawkowy

Przygotowanie


  • Cukinię zatrzyj na tarce o grubych oczkach. Może być ze skórką. 
  • Wszystkie składniki wymieszaj. Masa ma być gęsta. Smaż na suchej patelni.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *