Pizza z salami

Pizza z tuńczykiem

Szykując bułki ( przepis z 27.01)zrobiłam się głodna i musiałam coś na szybko wykombinować 😂 6 bułek upiekłam z 2 zrobiłam pizze. Wyszła super, ciacho pięknie wyrosło i było chrupiące.

Pizza z tuńczykiem



Pizza z tuńczykiem

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

25 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 15 g świeżych drożdży lub 7 gram suchych
  • 250-270 ml ciepłej wody
  • 20 g miękkiego masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • Dodatki: Sos pomidorowy- passata z przyprawami
  • Kawałek cebuli czerwonej, papryki, selera naciowego, 2 pomidorki koktajlowe, sol, pieprz, oregano i resztki tuńczyka z puszki.
  • Mozarella

Przygotowanie:


  • Z przepisu  na bułeczki: Wszystkie składniki wymieszać Pozostawić do wyrośnięcia na około 60 min. .Podziel na 4 kule, każdą delikatnie rozwałkuj. 
  • Na ciasto nałóż dodatki.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15-20 min. Pod koniec pieczenia dodaj ser. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz