Pierogi z twarogiem

Pierogi z twarogiem

Pierogi z twarogiem na słodko z dodatkiem jogurtu i sezonowych owoców. Danie uwielbiane przez małych i dużych. Proste i szybkie do przygotowania.

Pierogi z twarogiem

Pierogi z twarogiem na słodko z dodatkiem jogurtu i sezonowych owoców. Danie uwielbiane przez małych i dużych. Proste i szybkie do przygotowania.


Pierogi z twarogiem

szczegóły:

Porcje

około 16 szt.

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej typ 450
  • 1 łyżka oleju
  • Szczypta
  • 280 ml bardzo cieplej wody
  • Twaróg:
  • 400g twarogu śmietankowego
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • Dodatki:
  • maliny
  • borówki
  • 1 łyżeczka cukru
  • jogurt naturalny

Przygotowanie :


Ser rozgnieć, dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.

Owoce zagotuj z łyżeczką cukru. Odstaw do ostygnięcia.

Do maki dodawaj stopniowo wodę. Dokładnie wymieszaj, wyrabiaj aż ciasto będzie sprężyste i nie będzie się kleić.

Rozwałkuj na taka grubość jak lubisz, wytnij kółka. Na środku ułóz ser około 2 łyżeczki, dokładnie sklej.

Gotuj w posolonej wodzie.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.