Wszystkie składniki wymieszaj. Wstaw do lodówki na 10 min. Włącz piekarnik na 180’C.
Ciasto jest mięciutkie i super się wałkuje. Podczas wałkowania posypałam mąka ryżowa aby się nie kleiło do walka i deski.
Wycięte pierniki wstaw do piekarnika na około 10-15min.
Składniki na lukier wymieszaj. Lukier ma być gesty. Do barwienia użyłam szpinaku w proszku, malin i jagód dodałam troszeczkę wody aby się idealnie połączyło.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!