Pieczony bakłażan ze spaghetti z cukinii

Pieczony bakłażan ze spaghetti z cukinii

Pieczony bakłażan ze spaghetti z cukinii z pesto. Lekkie, bezmięsne danie, które przypadnie do gustu każdemu. To propozycja na obiad, kolację lub jako przystawka na imprezę.

Pieczony bakłażan ze spaghetti z cukinii



Pieczony bakłażan ze spaghetti z cukinii

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 bakłażany
  • 1 słoiczek pesto z bazylii
  • mozarella
  • pomidor
  • Dodatki:
  • 1 mała cukinia
  • pesto z bazylii
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie


  • Bakłażany ponacinaj , każdy plaster posmaruj pesto, pomiędzy plastry włóż po plasterku pomidora.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C, na 60 min.
  • Pod koniec pieczenia posyp mozarella.
  • Cukinię przepuść przez temperówkę do warzyw. Makaron rozetnij bo wychodzi długi.
  • Olej rozgrzej na patelni. dodaj czosnek, jak się zarumieni dodaj cukinie. Zmaż przez 2 min. 
  • Dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp płatkami drożdżowymi. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz