Pieczone jabłka

Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z granola i żurawina. Idealne śniadanie lub pyszny deserek. Wystarczy 5 składników aby przygotować rozpływający się w ustach, słodkie i pachnące cynamonem jabłka.

Pieczone jabłka



Pieczone jabłka

szczegóły:

Porcje

3-4szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 jabłka
  • domowa granola
  • cynamon
  • 3-4 łyżki galaretki z żurawiny
  • gorzka czekolada

Przygotowanie:


  • Jabłka: odetnij górna cześć, delikatnie wytnij środek, zrób spory otwór. Posyp cynamonem.
  • Granole wymieszaj z żurawina, następnie wypełnij nią jabłka.
  • Na wierzch połóż kawałek czekolady. Przykryj odcięta częścią.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180’C)na 15min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *