Pieczona feta z sezonowymi dodatkami

Pieczona feta z sezonowymi dodatkami

Pieczona feta z sezonowymi dodatkami. Kolejna odsłona pysznego dania, które jest hitem internetu.

Pieczona feta z sezonowymi dodatkami



Pieczona feta z sezonowymi dodatkami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

8 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 opakowanie fety u mnie owczo-kozia
  • Pomidorki koktajlowe
  • 1 mała cukinia
  • 2 gałązki selera naciowego
  • Oliwa z oliwek
  • Kilka ząbków czosnku
  • Sól, pieprz, harrisa, papryka w proszku
  • Świeża bazylia
  • Makaron u mnie do ramen

Przygotowanie


  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Fetę połóż na środku naczynia, dookoła rozłóż pokrojoną drobno cebulę, łodyżki selera naciowego, pomidorki koktajlowe, czosnek, bazylia , pietruszka. Posyp przyprawami i hojnie polej oliwą.
  • Wstaw do piekarnika na około 20-30 min(190’C).
  • Po upieczeniu rozgnieć fetę i całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *