Pieczona feta z sezonowymi dodatkamiszczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania8 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1 opakowanie fety u mnie owczo-koziaPomidorki koktajlowe1 mała cukinia2 gałązki selera naciowegoOliwa z oliwekKilka ząbków czosnkuSól, pieprz, harrisa, papryka w proszkuŚwieża bazyliaMakaron u mnie do ramenPrzygotowanieMakaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fetę połóż na środku naczynia, dookoła rozłóż pokrojoną drobno cebulę, łodyżki selera naciowego, pomidorki koktajlowe, czosnek, bazylia , pietruszka. Posyp przyprawami i hojnie polej oliwą.Wstaw do piekarnika na około 20-30 min(190’C).Po upieczeniu rozgnieć fetę i całość delikatnie wymieszaj z ugotowanym makaronem.# bazylia# cukinia# feta# makaron# makaron ramen# oliwa z oliwek# pieczona feta# pomidory koktajlowe# seler naciowy Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Pieczona owsianka z borówkami i śliwka Następny Wpis Brownie z fasoli