Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

Ekspresowe brownie z fasoli. Jest mocno czekoladowe, wilgotne i rewelacyjnie smakuje. Fasola jest niewyczuwalna więc można zrobić niespodziankę rodzinie i znajomym.

Brownie z fasoli



Brownie z fasoli

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • puszka fasoli czerwonej( bez wody)
  • 1 banan (b.dojrzały)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki maki ryżowej, ziemniaczanej i owsianej bez glutenu
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • wanilia


Przygotowanie


* Tabliczkę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej.
* Wszystkie składniki zmiksuj na gładka masę.
* Przelej do formy, wstaw do rozgrzanego piekarnika(180’C )na 35 min.
* Zimne ciasto polej rozpuszczona czekolada i posyp ulubionymi orzechami.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz