pieczona chałka z owocami

Pieczona chałka z owocami

Jeżeli jakimś cudem zostanie Ci chałka i będzie już czerstwa to upiecz ją z owocami. Ciasto będzie odświeżone, zyska nowy smak i stanie się super opcją na śniadanie czy jako deser do kawki.

Pieczona chałka z owocami



pieczona chałka z owocami

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

1.20 godz.

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Mrożone maliny, jagody, truskawki. ( w sezonie użyj świeżych)
  • 1/2 chałki pokrojonej w plastry.
  • 2 żółtka
  • 1/2 szkl mleka
  • cynamon
  • wanilia
  • 2 łyżki budyniu

Przygotowanie


* Żółtka, mleko, cynamon, wanilia, budyń dokładnie wymieszaj.
 
* Chałkę pokrój na mniejsze kawałki,  ułóż w naczyniu do pieczenia, dodaj owoce, zalej masa jajeczna. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15min.
 

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz