Naleśniki z krukamella i prażonymi jabłkami 

Naleśniki z krukamella i prażonymi jabłkami 

Naleśniki z krukamella i prażonymi jabłkami. Pyszne i aromatyczne śniadanie. Delikatnie słodki krem i pachnące cynamonem jabłka. Doskonałe połączenie smaku.

Naleśniki z krukamella i prażonymi jabłkami 



Naleśniki z krukamella i prażonymi jabłkami 

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Naleśniki:
  • 100 g mąki owsianej bg
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1 1/2 łyżki babki jajowatej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Wanilia
  • 1 łyżka oleju
  • 350-400 ml mleka roślinnego ( dałam ryżowe)
  • Dodatki :
  • 2 jabłka
  • masło klarowane do smażenia
  • cynamon
  • 1 łyżeczka cukru
  • cynamon
  • kurkuma
  • Krukamella

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni.
  • Jabłka pokrój w kostkę. Usmaż na maśle klarowanym z dodatkiem cukru, cynamonu i kurkumy.
  • Naleśniki posmaruj kremem, dodaj owoce.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz