Mus czekoladowy z aquafaby

Mus czekoladowy z aquafaby

Mus czekoladowy z aquafaby, to prosty deser, który podbije serce każdego miłośnika 🍫.Tylko 3 składniki, 10 min. pracy i po 2 godzinach delektujesz się czekoladowa pianka rozpływającą się w ustach.

Mus czekoladowy z aquafaby



Mus czekoladowy z aquafaby
Serniczki z tofu z truskawkami

szczegóły:

Porcje

4 szt.

Czas przygotowania

10 min + 2 godz. w lodówce

Czas gotowania

1 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 150 ml aquafaby (wody z ciecierzycy)
  • 1 – 2 łyżki dowolnego słodzidła
  • szczypta soli


Przygotowanie


* Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
* Aquafabe przelej do miski, dodaj sól, ubijaj przez 5min. Dodaj slodzidło i dalej ubijaj. Pianka ma być sztywna jak na beze.
* Dodaj przestudzoną* czekoladę, delikatnie wymieszaj. Przełóż do słoiczków/ szklanek. Wstaw do lodówki na 2-3 godz.
* Podawaj w ulubionymi owocami.

!! czekolada nie może być gorąca bo pianka opadnie

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *