muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami. Puszyste babeczki z dodatkiem soczystych jagód. Najlepszy smak lata.

Muffinki z jagodami

Puszyste babeczki z dodatkiem soczystych jagód. Najlepszy smak lata.



muffinki z jagodami

szczegóły:

Porcje

10-12 szt

Czas przygotowania

10min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 250 g jagód
  • 100 g roztopionego oleju ryżowego
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • skórka starta z 1/2 cytryny
  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 170 g cukru

Przygotowanie


  • Ukręć jajka z cukrem, dodaj mleko oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj
  • Przelej do foremek do 2/3 wysokości. 
  • Piecz przez 25 min w temp. 180’C lub do suchego patyczka. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *