Makowiec z jabłkiem szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania10 min.Czas gotowania45 minPoziom trudnościłatweSkładniki:1/2 puszki masy makowej50 g mąki gryczanej białej50 g mąki ryżowej50 g maki ziemniaczanej½ łyżeczka sody i pdp bgsok z ½ cytryny3 łyżki oleju ryżowego1 duże jabłko pokrojone w kostkę1 łyżka łusek babki jajowatejLukier- aquafaba, cukier puder, sok z cytrynyGranat, posypka świątecznaPrzygotowanie* Wszystkie składniki wymieszaj. Przełóż do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 45 min.# bez glutenu# bez jajek# boże narodzenie# ciasto# ciasto z jabłkiem# ciasto z makiem# cynamon# jabłka# mak# sylwester Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Quesadillas z kurczakiem i warzywami Następny Wpis Makaron z zielonego groszku z pesto i tofu