Makowiec z jabłkiem

Makowiec z jabłkiem

Makowiec z jabłkiem polany cytrynowym lukrem. Wilgotne, aromatyczne i pyszne ciasto jest świetną propozycją na świąteczny stół lub na sylwestra.

Makowiec z jabłkiem 



Makowiec z jabłkiem

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

45 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 puszki masy makowej
  • 50 g mąki gryczanej białej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 50 g maki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczka sody i pdp bg
  • sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki oleju ryżowego
  • 1 duże jabłko pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka łusek babki jajowatej
  • Lukier- aquafaba, cukier puder, sok z cytryny
  • Granat, posypka świąteczna

Przygotowanie



* Wszystkie składniki wymieszaj. Przełóż do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 45 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *