Makaron z zielonego groszku z pesto i tofu

 Makaron z zielonego groszku z pesto i tofu

Dzisiaj nie mam czasu na gotowanie wiec pojawił się niezawodny makaron. Makaron z zielonego groszku z bazyliowym pesto i smażonym wędzonym tofu.

 Makaron z zielonego groszku z pesto i tofu



Makaron z zielonego groszku z pesto i tofu

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cukinia
  • 1 gałązka selera naciowego
  • Masło klarowane do smażenia
  • Woda około 1szkl.
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma ,gałka muszkatołowa
  • 1/2 słoiczka małego koncentratu
  • Pierś z kurczaka
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1/2 szkl. ryżu
  • garść szpinaku
  • pomidory suszone
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • Dodatki:
  • Makaron spaghetti

Przygotowanie


  • Kurczaka pokrój w kostke, posyp przyprawami i usmaż na oleju. Cukinie pokrój w kostkę, czosnek i selera w plastry, cebulę w piórka. 
  • Na rozgrzanej patelni rozpuść masło klarowane, dodaj czosnek i cebulę, po minucie dodaj szpinak , przyprawy i pomidory suszone. Smaż przez 4 min, następnie dodaj pozostałe składniki. W czasie smażenia dodawaj wody aby warzywa szybciej zmiękły. 
  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcja, dodaj do usmażonych warzyw. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *