Makaron z naleśników

Makaron z naleśników

Chcesz zaskoczyć domowników śniadaniem? Zrób makaron z naleśników. Wystarczy pokroić zwinięte w rulon naleśniki i podać je z ulubionymi dodatkami.

Makaron z naleśników z jogurtem i owocami

Chcesz zaskoczyć domowników śniadaniem? Zrób makaron z naleśników. Wystarczy pokroić zwinięte w rulon naleśniki i podać je z ulubionymi dodatkami.



Makaron z naleśników

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Naleśniki klasyczne:
  • 1,5 szkl. mąki
  • 2 łyżki maki ryżowej lub budyniu waniliowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 2,5 szkl. mleka migdałowego ( użyj jakie lubisz)
  • Wersja BG:
  • 100 g mąki owsianej bg
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g mąki ryżowej
  • 1 1/2 łyżki babki jajowatej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Wanilia
  • 1 łyżka oleju
  • 350-400 ml mleka roślinnego ( dałam ryżowe)
  • Dodatki:
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  •  mus truskawkowy
  • chia
  • jagody goi
  • banan

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  • Na suchej patelni smaż cienkie naleśniki.
  • Naleśniki zwiń w rulon, następnie porozcinaj na mniejsze kawałki. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.