Makaron z naleśników z jogurtem i owocamiChcesz zaskoczyć domowników śniadaniem? Zrób makaron z naleśników. Wystarczy pokroić zwinięte w rulon naleśniki i podać je z ulubionymi dodatkami.szczegóły:Porcje1 sztCzas przygotowania3 minCzas gotowania6 minPoziom trudnościłatweSkładniki:Naleśniki klasyczne:1,5 szkl. mąki2 łyżki maki ryżowej lub budyniu waniliowego2 łyżki oleju2 jajka2,5 szkl. mleka migdałowego ( użyj jakie lubisz)Wersja BG:100 g mąki owsianej bg50 g mąki ziemniaczanej50 g mąki ryżowej1 1/2 łyżki babki jajowatej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWanilia1 łyżka oleju350-400 ml mleka roślinnego ( dałam ryżowe)Dodatki:1 opakowanie jogurtu naturalnego mus truskawkowychiajagody goibananPrzygotowanieWszystkie składniki dokładnie wymieszaj.Na suchej patelni smaż cienkie naleśniki.Naleśniki zwiń w rulon, następnie porozcinaj na mniejsze kawałki. # mleko roślinne# mleko ryżowe# naleśniki# ser kozi Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Bułki zapiekane Następny Wpis Serniczki z musem truskawkowym