Łosoś z pomarańczami i żurawiną

Łosoś z pomarańczami i żurawiną

Ryba na słodko? Dlaczego nie. Łosoś w słodko-kwaśnym sosie z żurawiny i pomarańczy to super dodatek do obiadu. Można go zjeść z ryżem makaronem lub jako samodzielne danie.

Łosoś z pomarańczami i żurawiną



 Łosoś z pomarańczami i żurawiną

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

5 min + 1 godz.

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 Dzwonka łososia lub filety
  • Marynata:
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, pieprz, sol, 1 łyżka miodu, sok z 1/2 pomarańczy,1 łyżka oliwy
  • 1/2 szkl. ryżu
  • Sałatka: ogórki z kurkuma

Przygotowanie


  • Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją. 
  • Łososia posmaruj marynata i odstaw na godzinkę.
  • Na łososiu ułóż plasterki pomarańczy i wstaw do rozgrzanego piekarnika (200’C)na około 20 min.
  • Po upieczeniu dodaj żurawinę.
  • Podany z ryżem i ogórkami z kurkuma.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz