Karmelizowane marchewki, delikatne słodkie i chrupiące znakomicie smakują na ciepło i na zimno. Są ozdoba każdego dania lub pyszna i piękną przystawką.
Marchewki dokładnie umyj, gotuj w posolonej wodzie około 15 min. Ugotowane marchewki odcedź i odstaw do przestygnięcia.
Rozgrzej masło na patelni, dodaj przekrojone wzdłuż na pół marchewki. Smaż przez 2 min, następnie dodaj miód i przyprawy. Są gotowe jak się lekko zarumienią.
Ziemniaki ugotuj, lub użyj z te, które zostały z obiadu. Podsmaż na patelni z dodatkiem ulubionych przypraw.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!