marchewki karmelizowane

Karmelizowane marchewki z warzywami

Karmelizowane marchewki, delikatne słodkie i chrupiące znakomicie smakują na ciepło i na zimno. Są ozdoba każdego dania lub pyszna i piękną przystawką.

Karmelizowane marchewki z warzywami



Karmelizowane marchewki z warzywami

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Ziemniaki 4-5 szt
  • Szparagi, 4 szt
  • Czarna soczewica, 1/4 szkl
  • Halloumi 1 opakowanie
  • Marchewki 4 szt
  • Masło klarowane
  • Miód 1 łyżeczka
  • Rozmaryn
  • Sól i pieprz

Przygotowanie


  •  Marchewki dokładnie umyj, gotuj w posolonej wodzie około 15 min.  Ugotowane marchewki odcedź i odstaw do przestygnięcia.

  • Rozgrzej masło na patelni, dodaj  przekrojone  wzdłuż na pół marchewki. Smaż przez 2 min, następnie dodaj miód i przyprawy. Są gotowe jak się lekko zarumienią. 

  • Ziemniaki ugotuj, lub użyj z te, które zostały z obiadu. Podsmaż na patelni z dodatkiem ulubionych przypraw. 
  • Halloumi i szparagi usmaż na patelni grillowej. 
  • Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *