Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem. Ma piekny kolor i rewelacyjny smak. Hummus, każdy zna i mam nadzieje, że lubi. Uwielbiam go w klasycznej wersji jak i z dodatkiem pysznych pieczonych warzyw.

Hummus z pieczonym burakiem



Hummus z pieczonym burakiem

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szklanka ciecierzycy ugotowanej bez wody
  • 2 łyżki tahiny
  • 1 średni burak upieczony
  • sok z połowy małej cytryny ( dodawaj stopniowo)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
  • Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj sok z cytryny i tahine. Przełóż do słoiczka, trzymaj w lodowce około 7 dni.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz