Grillowane szparagi z sosem holenderskim

Grillowane szparagi z sosem holenderskim

Grillowane szparagi z sosem holenderskim z warzywami idealna opcja na śniadanie, obiad i kolacje.

Grillowane szparagi z sosem holenderskim



Grillowane szparagi z sosem holenderskim

szczegóły:

Porcje

1 -2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Szparagi
  • Sos holenderski ( gotowy)
  • Smażone halloumi.
  • Mix sałat,
  • pomidor,
  • ogórek,
  • fenkul,
  • cebula czerwona,
  • oliwa z oliwek
  • ulubione przyprawy

Przygotowanie


  • W szparagach odetnij twardą końcówkę. Rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej szparagi około 3 min. oraz halloumi. 
  • Warzywa pokrój w plastry, cebule w piórka, dodaj halloumi, posyp pestkami. Polej olejem.
  • Szparagi polej sosem holenderskim. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz