Drożdżowe kokardki z krukamella

Drożdżowe kokardki z krukamella

Drożdżowe kokardki z krukamella. Zachwycają smakiem i wyglądem. Mój hit, wśród wypieków. Polecam..

Drożdżowe kokardki z krukamella

Drożdżowe kokardki z krukamella. Zachwycają smakiem i wyglądem. Mój hit, wśród wypieków. Polecam..



Drożdżowe kokardki z krukamella

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

1.20 godz.

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 500g maki pszennej
  • 1 op suchych drożdży
  • 1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
  • olejek waniliowy
  • szczypta soli
  • 60g masła
  • 1/4 szkl cukru
  • 2 żółtka
  • Dodatki:
  • krukamella

Przygotowanie



*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę.
* Ciasto podziel na małe kulki, następnie je rozwałkuj.- etapy składania pokazane są na zdjęciach
* Odstaw do wyrośnięcia na około 20 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C)

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *