Drożdżowe kokardki z krukamella. Zachwycają smakiem i wyglądem. Mój hit, wśród wypieków. Polecam..
szczegóły:
Porcje
2 szt
Czas przygotowania
1.20 godz.
Czas gotowania
30 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
500g maki pszennej
1 op suchych drożdży
1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)
olejek waniliowy
szczypta soli
60g masła
1/4 szkl cukru
2 żółtka
Dodatki:
krukamella
Przygotowanie
*Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min. Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę. * Ciasto podziel na małe kulki, następnie je rozwałkuj.- etapy składania pokazane są na zdjęciach * Odstaw do wyrośnięcia na około 20 min. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C)
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!