Deser z musem z mango
Deser z musem z mango, kremem śmietanka-mascarpone i delikatnym biszkoptem. Jest bardzo puszysty i mocno owocowy. Będzie doskonałym dodatkiem do kawy czy herbaty. To deser, który możesz zrobić na różne okazje, szybki i prosty w wykonaniu.
szczegóły:
Porcje
6 szt
Czas przygotowania
30
Czas gotowania
5 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie
- Żelatynę zalej wodą i odstaw aby napęczniała.
- Puree z mango, cukier, sok z cytryny przełóż do rondelka i zagotuj. Zdejmij z ognia i dodaj żelatynę. Mieszaj aż się cała rozpuści, odstaw do ostygnięcia.
- Śmietankę ubij ale nie na sztywno, musi być trochę lejąca, stopniowo dodawaj zimny mus i cały czas miksuj. Odstaw aby delikatnie zgęstniał.
- Mascarpone, śmietankę i c. puder ukręć na gęsty krem.
- Warstwy: biszkopt/nasączenia/mascarpone/mango/mus i tak do wypełnienia pucharków lub foremki.
Mus musi być zimny aby śmietanka się nie zważyła!!
Uważaj na czas przy ubijaniu mascarpone i śmietanki aby nie zrobić masła.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!