Chleb z ziarnami pieczony w garze

Chleb z ziarnami pieczony w garze

Chleb z ziarnami pieczony w garze. Nie ma nic lepszego od zapachu pieczonego chleba, chrupiącej skórki na świeżej kromce. Pieczenie chleba to magia, którą czuć w całym domu.

Chleb z ziarnami pieczony w garze



Chleb z ziarnami pieczony w garze

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

80 min

Czas gotowania

60 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 700g maki chlebowej
  • 450ml cieplej wody
  • 7g drożdży
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki soli
  • 50 g pestek słonecznika
  • 50 g pestek dyni

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki wymieszaj, następnie wyrabiaj przez kilka minut. Ciasto przełóż do kosza do wyrastania, przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godz.
  • Garnek wstaw do piekarnika aby się nagrzał.
  • Wyjmij z piekarnika i ostrożnie przełóż wyrośnięty chleb, przykryj przykrywka. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, następnie po 30 min. zdejmij pokrywkę i zostaw na kolejne 30 min.

    Mój garnek ma 2,8l i chleb prawie z niego wyskoczył 🙂

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *