Chleb z ziarnami pieczony w garze. Nie ma nic lepszego od zapachu pieczonego chleba, chrupiącej skórki na świeżej kromce. Pieczenie chleba to magia, którą czuć w całym domu.
Wszystkie składniki wymieszaj, następnie wyrabiaj przez kilka minut. Ciasto przełóż do kosza do wyrastania, przykryj ściereczka i odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godz.
Garnek wstaw do piekarnika aby się nagrzał.
Wyjmij z piekarnika i ostrożnie przełóż wyrośnięty chleb, przykryj przykrywka. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, następnie po 30 min. zdejmij pokrywkę i zostaw na kolejne 30 min.
Mój garnek ma 2,8l i chleb prawie z niego wyskoczył 🙂
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!