Warzywa w sosie pad thai

Warzywa w sosie pad thai z papryczkami padron

Warzywa w sosie pad thai z papryczkami padron to pomysł na szybki obiad pełny azjatyckich smaków.

Warzywa w sosie pad thai z papryczkami padron



Warzywa w sosie pad thai z papryczkami padron

szczegóły:

Porcje

2-3 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 200 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 kapusty pak choi
  • Po 1/2 szt. papryki zielonej, żółtej i czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 malej cukinii
  • 1 gałązka selera naciowego
  • Sezam
  • Olej ryżowy
  • Woda
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma,
  • Sos do pad thai
  • 6 papryczek padron
  • sól

Przygotowanie


  • Na patelnię wlej olej, dodaj papryczki. Obracaj w czasie smażenia aby się równo usmażyły. Jak zaczną brązowieć i pękać, posyp solą.
  • Papryki pokrój w paski, cukinie, cebulę w piórka, selera w plastry.  Na patelni rozgrzej olej, dodaj warzywa. 
  • W czasie smażenia dodawaj wody aby warzywa szybciej zmiękły. Dodaj ugotowane ziemniaki, ciecierzyce, pak choi, sos pad thai i przyprawy. Smaż 4-5 min.Na koniec posyp sezamem.
  • Wyłóż na talerz, na wierz połóż papryczki. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz