Wafle z kremem kajmakowym

Wafle z kremem kajmakowym. To ekspresowa słodka przekąska, którą zrobisz z 3 składników. Są pyszne i delikatnie słodkie. Wafle z tym kremem szybciej mogą się zrobić miękkie ale to też zależy od firmy:).



Wafle z kremem kajmakowym

szczegóły:

Porcje

1

Czas przygotowania

30

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 11/2 opakowanie wafli
  • 1 op. 250g mascarpone
  • 1 op. kajmaku ( 460g)

Przygotowanie


  • Mascarpone przełóż do misy miksera i miksuj na średnich obrotach, dodaj kajmak. Mieszaj aż masa się dobrze połączy. 
  • Masą posmaruj wafle, następnie zawiń w papier i wstaw do lodówki. Na wafle połóż deskę aby delikatnie przygnieść wafle. 
  • Po 3-4 godzinach są już gotowe. Trzymaj w lodówce.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Śledź mnie na IG