Truskawkowy pudding z tapioki
Truskawkowy pudding z tapioki z dodatkiem jogurtu i malin to miłość od pierwszego spróbowania. Delikatnie słodki, pełen małych miękkich kulek podbija serca każdego, kto go spróbuje. Tapioka to skrobia z bulwy manioku, taki brazylijski odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej. Może występować pod postacią mąki oraz małych białych kulek, z których przygotowuje się puddingi. Kulki z tapioki wystarczy namoczyć i później ugotować, następnie dodać ulubione dodatki i deser gotowy.
szczegóły:
Porcje
2 szt.
Czas przygotowania
10 min
Czas gotowania
15-20 min
Poziom trudności
łatwe
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!