Truskawkowy pudding z tapioki

Truskawkowy pudding z tapioki

Truskawkowy pudding z tapioki to miłość od pierwszego spróbowania. Słodki, pełen małych miękkich kulek podbija serca każdego, kto go spróbuje.

Truskawkowy pudding z tapioki

Truskawkowy pudding z tapioki z dodatkiem jogurtu i malin to miłość od pierwszego spróbowania. Delikatnie słodki, pełen małych miękkich kulek podbija serca każdego, kto go spróbuje. Tapioka to skrobia z bulwy manioku, taki brazylijski odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej. Może występować pod postacią mąki oraz małych białych kulek, z których przygotowuje się puddingi. Kulki z tapioki wystarczy namoczyć i później ugotować, następnie dodać ulubione dodatki i deser gotowy.



Truskawkowy pudding z tapioki

szczegóły:

Porcje

2 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15-20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 szkl.(90g) kulek tapioki
  • 1/2 szkl. musu z truskawek
  • woda
  • jogurt naturalny
  • maliny do dekoracji

Przygotowanie


  • Tapiokię zalej woda i odstaw na godzinę. Przepłucz na sicie gorąca woda. Przełóż do garnka i zalej woda( 2- 2,5szkl.). Gotuj 15-20 min, mieszaj co jakiś czas.
  • Ugotowane kulki będą przezroczyste. Przelej zimna woda.
  • Wymieszaj z musem z truskawek. Przełóż do szklanek, dodaj jogurt i maliny.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *