Truskawkowy pudding z tapioki

Truskawkowy pudding z tapioki z dodatkiem jogurtu i malin

Pudding z tapioki to miłość od pierwszego spróbowania. Słodki, pełen małych miękkich kulek podbija serca każdego, kto go spróbuje. Tapioka to skrobia z bulwy manioku, taki brazylijski odpowiednik naszej skrobi ziemniaczanej. Może występować pod postacią mąki oraz małych białych kulek, z których przygotowuje się puddingi. Kulki z tapioki wystarczy namoczyć i później ugotować, następnie dodać ulubione dodatki i deser gotowy.

Truskawkowy pudding z tapioki



Truskawkowy pudding z tapioki

szczegóły:

Porcje

8 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Line 11/2 szkl. kulek tapioki
  • 2/3 szkl. musu z truskawek
  • woda
  • jogurt naturalny
  • maliny do dekoracji

Przygotowanie


  • Tapiokię zalej woda i odstaw na godzinę. Przepłucz na sicie gorąca woda. Przełóż do garnka i zalej woda( 1 1/2 szkl.). Gotuj około 15 min, mieszaj co jakiś czas.
  • Ugotowane kulki będą przezroczyste. Przelej zimna woda.
  • Wymieszaj z musem z truskawek. Przełóż do szklanek, dodaj jogurt i maliny.
  • Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

    Zostaw komentarz