Syrop piernikowySyrop piernikowy z dodatkiem pomarańczy Jest świetnym dodatkiem do kawy. Można nim polać gofry, placki i dodać do ciasta na pierniczki.szczegóły:Porcje1 szt ( słoik 400ml)Czas przygotowania5 minCzas gotowaniaokoło 15-20 minPoziom trudnościłatweSkładniki:250ml wody300g cukru2 łyżki puree z dyni ( można pominąć )Laska cynamonuSzczypta: cynamonu, gałki muszkatołowej, przyprawy piernikowej, cynamonu2 plasterki imbiru2 plasterki kurkumySkórka z pomarańczySok z 2 plasterków pomarańczy1 łyżka whisky ( opcjonalnie )PrzygotowanieWszystkie składniki wymieszaj w garnuszku. Zagotuj, mieszaj aby rozpuścić cukier.Gotuj aż płyn się zredukuje i zacznie gęstnieć.Przelej do słoiczka, po ostudzeniu wstaw do lodówki.# boże narodzenie# cynamon# dynia# imbir# jesień# kurkuma# pomarańcze# przyprawa piernikowa# sylwester# whisky Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Owsianka Następny Wpis Budyń owsiany z syropem dyniowym