Sos z czerwonej soczewicyszczegóły:Porcje2 sztCzas przygotowania10 minCzas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:2/3 opakowania czerwonej soczewicy2 kawałki selera naciowego1/2 dużej cebuliPo około 1/2 papryki żółtej, czerwonej i zielonej2 ząbki czosnku500ml+150 mnl passaty pomidorowejPrzyprawy: sol, pieprz, czosnek, kolendra, harrisa, kumin, kurkuma, papryka słodka, szczypta cukru, liść laurowy i ziele ang.NatkaOlej do smażeniaRyżPrzygotowanieWarzywa pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj opłukaną soczewicę i smaż przez min.Dodaj pozostałe składniki. Gotuj aż warzywa i soczewica bedą miękkie.Sos będzie gesty w razie potrzeby dodaj dodatkowa ml pasaty.Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją# papryka# passata# seler naciowy# soczewica# soczewica czerwona Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Czekoladowo-kawowy budyń owsiany Następny Wpis Makaron z tuńczykiem i pomidorami