Smażone krewetkiSmażone krewetki z czosnkiem, chilli i natką. Doskonałe danie na obiad lub kolację. Świetnie się sprawdzi jako przystawka na imprezę.szczegóły:Porcje2sztCzas przygotowania5 minCzas gotowania6 minPoziom trudnościłatweSkładniki:40 szt krewetek 4 ząbki czosnku, drobno posiekane40 g masła50 ml białego wina1 łyżka oliwysól do smakunatka pietruszkibagietkaPrzygotowaniePołowę masła rozgrzej na patelni, dodaj pokrojony czosnek i chilli. Po 1/2 minuty dodaj krewetki i smaż przez minutę z każdej strony.Wlej wino i zwiększ ogień aby odparowało. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę extra vergine.Jak się masło rozpuści zdejmij z ognia. Dopraw cytryną, solą.Świetnie smakują z grillowaną bagietką. # bagietka# chilli# czosnek# krewetki# sylwester Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Kolorowe kanapeczki Następny Wpis Mini pączusie bg