Sałatka z tofu

Sałatka z tofu

Sałatka z tofu i komosą ryżową. Pyszny i szybki obiad, który zrobisz w 15 min.

Sałatka z tofu



Sałatka z tofu

szczegóły:

Porcje

1 -2 szt

Czas przygotowania

10min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • wędzone tofu 1 op.
  • 1 ogórek kiszony,
  • kawałek cebuli czerwonej,
  • sałata, oliwki,
  • 1/4 szkl. komosy ryżowej ,
  • oliwki,
  • uprażone pestki słonecznika
  • sos miodowo-musztardowy: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka miodu, sól i pieprz

Przygotowanie


  • Tofu- pokrój w kostkę i podgrzej na suchej patelni. 
  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Składniki na sos wymieszaj. 
  • Warzywa pokrój i przełóż na talerz, dodaj pozostałe składniki. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *