placki z cukinii

Placki z cukinii

Wszystko co najlepsze w sezonie. Bezglutenowe placki z cukinii, z dodatkiem cebulki i koperku. Placki z cukinii są proste w przygotowaniu, miękkie, aromatyczne.. po prostu musisz je zrobić! Takie placki z cukinii polecam zrobić na obiad lub na kolację . Gorąco je polecam!

Placki z cukinii



placki z cukinii 1

szczegóły:

Porcje
Czas przygotowania
Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 Średnia cukinia – zetrzeć na tarce
  • 1/2 cebuli – zetrzeć na tarce
  • 2 żółtka lub cale jajka
  • 4-5 łyżek maki ryżowej
  • sól, pieprz, czosnek, harrisa,
  • sól, pieprz, czosnek, harrisa,
  • 1 łyżka kostki rosołowej domowej
  • koperek
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 2 łyżki serka koziego

Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Smaż z obu stron na suchej patelni.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *