placki z cukinii

Placki z cukinii

Wszystko co najlepsze w sezonie. Bezglutenowe placki z cukinii, z dodatkiem cebulki i koperku. Placki z cukinii są proste w przygotowaniu, miękkie, aromatyczne.. po prostu musisz je zrobić! Takie placki z cukinii polecam zrobić na obiad lub na kolację . Gorąco je polecam!

Placki z cukinii



szczegóły:

Porcje
Czas przygotowania
Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 Średnia cukinia – zetrzeć na tarce
  • 1/2 cebuli – zetrzeć na tarce
  • 2 żółtka lub cale jajka
  • 4-5 łyżek maki ryżowej
  • sól, pieprz, czosnek, harrisa,
  • sól, pieprz, czosnek, harrisa,
  • 1 łyżka kostki rosołowej domowej
  • koperek
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 2 łyżki serka koziego

Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Smaż z obu stron na suchej patelni.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz