Pierś z kurczaka z warzywami z patelni

Pierś z kurczaka z warzywami z patelni

Pierś z kurczaka z warzywami z patelni. Smażone warzywa, grillowany kurczak i kasza gryczana. Kolejna propozycja na szybkie i smaczne danie.

Pierś z kurczaka z warzywami z patelni



Pierś z kurczaka z warzywami z patelni

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Szpinak
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Kilka pomidorów suszonych
  • 1/2 małej cukinii
  • Ulubione przyprawy
  • 100g kaszy gryczanej
  • 1 pierś z kurczaka

Przygotowanie


  • Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Pierś z kurczaka posyp przyprawami i usmaż na patelni grillowej. 
  • Cebule, cukinie i czosnek pokrój, następnie podsmaż na oleju. Dodaj szpinak, pokrojone pomidory suszone, przyprawy i kurczaka, wymieszaj. Smaż przez 10 min.
  • Na koniec dodaj ugotowana kasze gryczana.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *