Pierniczki staropolskie
Pierniczki staropolskie przygotowane z ciasta na piernik. Ciasto na pierniczki dojrzewa 4-6 tyg., dzięki czemu jest bardzo aromatyczne, ma głęboki smak i są cały czas mięciutkie. Przygotowanie jest proste ale wymaga długiego czasu oczekiwania aż ciasto dojrzeje. Pierniczki pięknie rosną, od razu są miękkie i nadają się do dekorowania. Warto pamiętać i zrobić ciasto wcześniej aby przed świętami móc cieszyć się ich smakiem.

szczegóły:
Porcje
150 szt
Czas przygotowania
10 min + 6 tyg.
Czas gotowania
15 min + 17 min pieczenie
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Przygotowanie



Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!