Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej

Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej

Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej. Super alternatywa dla tradycyjnego pasztetu.. Prosty w wykonaniu, bardzo aromatyczny i smakuje każdemu. Polecam.

Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej



Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

30min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • Warzywa :2 marchewki, pietruszka, seler, kawałek pora, cebula – wszystko zestarzeć na tarce
  • 100g kaszy jaglanej
  • 1/2 słoika ciecierzycy
  • 2 łyżki babki jajowatej
  • 1 łyżka musztardy
  • Przyprawy: majeranek, sol, pieprz, czosnek, cebula suszona, papryka, kurkuma
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • Prażone ziarnka : słonecznika i dyni( zblendowane na mączkę)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych

Przygotowanie


  • Kaszę jaglaną przelej gorącą wodą. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Wszystkie składniki zblenduj na gładko. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Foremkę posmaruj tłuszczem, przełóż masę, następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C)na 30 min.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz