Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej. Super alternatywa dla tradycyjnego pasztetu.. Prosty w wykonaniu, bardzo aromatyczny i smakuje każdemu. Polecam.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
17/01/2021
Pasztet z ciecierzycy i kaszy jaglanej
szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
30min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
Warzywa :2 marchewki, pietruszka, seler, kawałek pora, cebula – wszystko zestarzeć na tarce
Prażone ziarnka : słonecznika i dyni( zblendowane na mączkę)
2 łyżki płatków drożdżowych
Przygotowanie
Kaszę jaglaną przelej gorącą wodą. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Wszystkie składniki zblenduj na gładko. Sprawdź smak, w razie potrzeby dopraw. Foremkę posmaruj tłuszczem, przełóż masę, następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika ( 180’C)na 30 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!