mini placuszki

Mini placuszki

Mini placuszki wymagają więcej pracy i cierpliwość. Jednak warto je zrobić bo cieszą oko i super smakują. Można je jeść jak tradycyjne placuszki, podawać z owocami polane miodem lub traktować jak płatki i zjeść z dodatkiem jogurtu lub mleka. Wybór należy do ciebie.

Mini placuszki



mini placuszki

szczegóły:

Porcje

20 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

15min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 banan
  • 1/2 szkl mleka migdałowego
  • Wanilia
  • Szczypta proszku do pieczenia bg oraz sody
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki maki ryżowej
  • Dodatki:
  • miód, ulubione owoce

Przygotowanie


  • Uwagi: Jak chcesz przyspieszyć pracę przy placuszkach to kup butelkę do dekorowania tortów, ułatwi dozowanie placuszków.
  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
  • Przelej do butelki. Placuszki smaż na suchej patelni z obu stron.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz