Lody o smaku solony karmelszczegóły:Porcje9 sztCzas przygotowania5 godzinCzas gotowaniaPoziom trudnościłatweSkładniki:3/4 szkl. namoczonych daktyli1/2 szkl. namoczonych nerkowców3 łyżki masła orzechowego2 łyżki dowolnego płynnego slodzidłaszczypta soli1 dojrzały banan2 łyżki oleju kokosowego ( ja nie dałam i było Ok)4 kostki gorzkiej czekolady do polaniaposiekane orzechy do dekoracjiforemki na lodyPrzygotowanieDaktyle i nerkowce dokładnie zblenduj połącz z pozostałymi składnikami. Masę przełóż do foremki. Włóż na 5-6 godzin do zamrażarki.Przed podaniem polej rozpuszczona czekolada i posyp migdałami .# lody# lody solony karmel# masło orzechowe Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Mini serniczki z truskawkami Następny Wpis Matcha ice latte