kulinarne migawki lody solony karmel

Lody o smaku solony karmel

Kremowe, słodko słone i mocno orzechowym smaku.

Lody o smaku solony karmel



lody solony karmel

szczegóły:

Porcje

9 szt

Czas przygotowania

5 godzin

Czas gotowania
Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3/4 szkl. namoczonych daktyli
  • 1/2 szkl. namoczonych nerkowców
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki dowolnego płynnego slodzidła
  • szczypta soli
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżki oleju kokosowego ( ja nie dałam i było Ok)
  • 4 kostki gorzkiej czekolady do polania
  • posiekane orzechy do dekoracji
  • foremki na lody

Przygotowanie


  • Daktyle i nerkowce dokładnie zblenduj połącz z pozostałymi składnikami. Masę przełóż do foremki. Włóż na 5-6 godzin do zamrażarki.
  • Przed podaniem polej rozpuszczona czekolada i posyp migdałami .
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz