Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy

Kotleciki z ciecierzycy z dodatkiem komosy ryżowej. Pyszna i zdrowa alternatywą dla kotletów z mięsa. Są świetnym dodatkiem do sałatek, sosów czy burgerów.

Kotleciki z ciecierzycy



Kotleciki z ciecierzycy

szczegóły:

Porcje

10 szt

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/2 słoika ciecierzycy
  • około 100g komosy ryżowej
  • cebula
  • 1/2 sosu sojowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • przyprawy: kurkuma, sol, pieprz, kumin, papryka czerwona, harrisa, suszona kolendra, czosnek suszony
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżka płatków drożdżowych

Przygotowanie


  • Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją. Pokrojona cebule i czosnek usmaż na oleju.
  • Ciecierzycę zblenduj na gładko. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj.
  • Uformuj kulki dowolnej wielkości. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 200’C na 20min.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz