Gulasz z bakłażana i cukinii z chorizo

Gulasz z bakłażana i cukinii z chorizo

Gulasz z bakłażana i cukinii z chorizo. Pyszne, rozgrzewające, delikatnie pikantne danie jednogarnkowe.


Gulasz z bakłażana i cukinii z chorizo



Gulasz z bakłażana i cukinii z chorizo

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

20 min

Czas gotowania

20 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 kiełbaski chorizo
  • 2 średnie cukinie
  • 2 bakłażany
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2/3 koncentratu pomidorowego
  • 0,5l wody
  • natka pietruszki
  • 2 gałązki bazylii, rozmarynu
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, cebula suszona, ziele angielskie, liść laurowy

Przygotowanie


  • Bakłażana pokrój w plastry, posyp solą i odstaw na 20 min. aby pojawiła się na nich woda. Wytrzyj plastry ręcznikiem i pokrój je w kosteczkę. Zrób to samo z pozostałymi warzywami i kiełbasa.
  • W garnku podsmaż cebule, czosnek i chorizo..
  • Dodaj pozostałe składniki.. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. W razie potrzeby dolej wodę i dopraw.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *