Gryczany pudding kawowo-orzechowy

Gryczany pudding kawowo-orzechowy

Gryczany pudding kawowo-orzechowy. Pyszne, pożywne śniadanie lub deser. Słodko-orzechowy krem z nutką kawy to doskonała mieszanka, która pobudzi Cię do działania.

Gryczany pudding kawowo-orzechowy



Gryczany pudding kawowo-orzechowy

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

5 min + cała noc

Czas gotowania

min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 100g kaszy gryczanej białej ( woreczek)
  • 1 1/2 bardzo dojrzały banan
  • 1/2 szkl. mleka roślinnego ( u mnie ryżowe)
  • 2-3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej espresso
  • dowolne slodzidło ( opcjonalnie) nie dodawałam, jest słodki

Przygotowanie


  • Kasze zalewasz woda i odstawiasz na noc do lodówki.
  • Rano wylewasz wodę, płuczesz kaszę.
  • Kasze bez wody przekładasz do blendera, dodajesz pozostałe składniki i blendujesz na gładko.
  • Przekładasz do szklanek i wstawiasz do lodówki. Można go jeść bez schłodzenia ale uważam, ze jest dużo lepszy na zimno.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz