gniocchi

Gnocchi z sosem szpinakowo-pomidorowym

Gnocchi z sosem szpinakowo-pomidorowym



Gnocchi z sosem szpinakowo-pomidorowym

szczegóły:

Porcje

3 szt.

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

15 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 op. gnocchi
  • 1 op. Szpinaku
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały jogurt naturalny kozi
  • Płatki drożdżowe
  • Kilka listków bazylii 
  • Sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa
  • Olej do smażenia.

Przygotowanie:


  • Gnocchi- ugotuj zgodnie z instrukcja
  • Sos: Pokrojona cebule z czosnkiem podsmażyłam na maśle, dodałam szpinak i pokrojone suszone pomidory, dodałam sól, pieprz, pieprz, bazylię, paprykę słodka, gałkę muszkatołowa i płatki drożdżowe.
  • Po 3-4 min smażenia dodałam jogurt naturalny kozi i 2 łyżki płatków drożdżowych. Jeszcze 3-4 min i sos jest gotowy.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *