Wszystkie składniki wymieszaj aż się połączą. Ciasto ma być plastyczne. Wstaw do lodówki na 20 min.
Schłodzone ciasto delikatnie rozwałkuj w kółko. Na środek wyłóż jabłka i śliwki, posyp cukrem, płatkami migdałów i cynamonem. Brzegi zawiń według uznania, posmaruj mlekiem lub woda, posyp cukrem. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 200’C na około 40 min.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!