Drożdżówki z borówkami pod kruszonkaDrożdżówki z borówkami pod kruszonka. Puszyste, delikatnie słodkie drożdżowe bułeczki nadziane pysznymi borówkami. Doskonały deser na każdą okazję.szczegóły:Porcje2 sztCzas przygotowania1.20 godz.Czas gotowania30 minPoziom trudnościłatweSkładniki:500g maki pszennej1 op suchych drożdży1 1/4 szkl. ciepłego mleka ( ryżowe)olejek waniliowyszczypta soli60g masła1/4 szkl cukru2 żółtkaDodatkiBorówkiPłatki migdałówKruszonka:Masło +mąka+cukierPrzygotowanieWszystkie składniki dobrze wymieszaj, wyrabiaj przez kilka min.Odstaw do wyrośnięcia na około godzinę.Ciasto podziel na 12 części, z każdej uformuj kulkę. Odstaw do wyrośnięcia na około 20 min .Za pomocą szklanki odciśnij dołek w każdej z kulek, do którego włóż borówki. Borówki posyp kruszonka i płatkami migdałowymi.Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20-25 min (180’C)# borówki# bułka drożdżowa# drożdżowe# kruszonka Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go! Poprzedni Wpis Kawowa owsianka z owocami Następny Wpis Owsianka z owocami i rodzynkami w czekoladzie