Czekoladowe mini placuszki z sorbetem jagodowym

Czekoladowe mini placuszki

Mini placuszki wymagają więcej pracy i cierpliwość przy smażeniu :) Jednak warto je zrobić bo cieszą oko i super smakują. Można je jeść jak tradycyjne placuszki, podawać z owocami polane miodem lub traktować jak płatki i zjeść z dodatkiem jogurtu lub mleka. Wybór należy do ciebie.

Czekoladowe mini placuszki



Czekoladowe mini placuszki

szczegóły:

Porcje

20 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

15min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 banan
  • 1/2 szkl mleka migdałowego
  • Wanilia
  • Szczypta pdp bg, sody
  • 1 zółtko
  • 3 łyżki maki ryżowej
  • 2 łyżki kakao
  • Sorbet:
  • mrożone: jagody, truskawki, maliny, banan, mleko roślinne

Przygotowanie


  • Uwagi: Jak chcesz przyspieszyć pracę przy placuszkach to kup butelkę do dekorowania tortów, ułatwi dozowanie placuszków.
  • Wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
  • Przelej do butelki. Placuszki smaż na suchej patelni z obu stron.
  • Sorbet: wszystkie składniki dokładnie zblenduj.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *