Ekspresowe ciasto orzechowe z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Ciasto jest bez glutenu, więc będzie idealne dla osób nietolerujących gluten. Jest proste w wykonaniu i nie wymaga sprzętów aby je zrobić.
Ocena: -
Sylwia
Komentarze: 0
19/07/2021
Ciasto orzechowe z porzeczką i borówkami
szczegóły:
Porcje
1 szt
Czas przygotowania
10godz.
Czas gotowania
40 min
Poziom trudności
łatwe
Składniki:
3 jajka
6 łyżek oleju ryżowego
1/4 szkl cukru
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
200g ( 1 opakowanie)tartych orzechów włoskich
1łyżeczka proszku do pieczenia
Wanilia
Szczypta sody
1 łyżka jogurtu greckiego gęstego
Borówki
Czerwona porzeczka
Lukier: 4 łyżki cukru pudru, 1/2 soku z cytryny- wymieszać
Przygotowanie
Jajka ukręć z cukrem, następnie zacznij dodawać olej. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Przelej do przygotowanej keksówki lub innej formy , posyp owocami i wstaw do rozgrzanego w piekarnika (180’C)na około 40 min..
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!