Ciasto orzechowe z porzeczką i borówkami

Ciasto orzechowe z porzeczką i borówkami

Ekspresowe ciasto orzechowe z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Ciasto jest bez glutenu, więc będzie idealne dla osób nietolerujących gluten. Jest proste w wykonaniu i nie wymaga sprzętów aby je zrobić.

Ciasto orzechowe z porzeczką i borówkami



Ciasto orzechowe z porzeczką i borówkami

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

10godz.

Czas gotowania

40 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 3 jajka
  • 6 łyżek oleju ryżowego
  • 1/4 szkl cukru
  • 1/2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 200g ( 1 opakowanie)tartych orzechów włoskich
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Wanilia
  • Szczypta sody
  • 1 łyżka jogurtu greckiego gęstego
  • Borówki
  • Czerwona porzeczka
  • Lukier: 4 łyżki cukru pudru, 1/2 soku z cytryny- wymieszać

Przygotowanie


  • Jajka ukręć z cukrem, następnie zacznij dodawać olej. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
  • Przelej do przygotowanej keksówki lub innej formy , posyp owocami i wstaw do rozgrzanego w piekarnika (180’C)na około 40 min..
  • Zimne ciasto polej lukrem.
  • Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

    Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

    Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
    Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *