Ciasteczka orzechowo-owsiane

Ciasteczka orzechowo-owsiane

Ciasteczka orzechowo-owsiane. Kruche, delikatne ciasteczka bez glutenu. Proste i szybkie w wykonaniu. Świetny dodatek do kawy lub słodka przekąska na wynos.

Ciasteczka orzechowo-owsiane bg



Ciasteczka orzechowo-owsiane

szczegóły:

Porcje

1 szt.

Czas przygotowania

15 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 szklanka płatków owsianych bg- zmiksowanych ale nie na mąkę
  • 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/3 szkl. m. ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki migdałów – zmielonych
  • 4 łyżki maki owsianej
  • 3 miodu
  • 1 płaska łyżeczka pdp bg
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • Czekolada do dekoracji


Przygotowanie


* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto ma być plastyczne.
* Ciężko się je wałkuje dlatego najlepiej odrywać mniejsze kawałki i delikatnie wałkować.
* Wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec około 20-30 min. w 180 stopniach.
* Po ostudzeniu polewamy czekolada.

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz