Używam plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z witryny.
Ciasteczka orzechowo-owsiane
Ciasteczka orzechowo-owsiane. Kruche, delikatne ciasteczka bez glutenu. Proste i szybkie w wykonaniu. Świetny dodatek do kawy lub słodka przekąska na wynos.
1 szklanka płatków owsianych bg- zmiksowanych ale nie na mąkę
1/4 szklanki mąki kukurydzianej
1/3 szkl. m. ziemniaczanej
1/2 szklanki migdałów – zmielonych
4 łyżki maki owsianej
3 miodu
1 płaska łyżeczka pdp bg
5 łyżek masła orzechowego
2 łyżki oleju ryżowego
1 szklanka wody
szczypta soli
Czekolada do dekoracji
Przygotowanie
* Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto ma być plastyczne. * Ciężko się je wałkuje dlatego najlepiej odrywać mniejsze kawałki i delikatnie wałkować. * Wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec około 20-30 min. w 180 stopniach. * Po ostudzeniu polewamy czekolada.