Burger wegetariański to świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa. W tym burgerze są pyszne warzywa, domowy ketchupem, awokado i pieczony kotlet jaglano-cieciorkowy.
1 łyżka siemienia lnianego lub łusek babki jajowatej
sezam( opcjonalnie)
1 marchewka (starta na tarce)
1 łyżka oleju
Przygotowanie
Zacznij od przygotowania kotletów: Cebule i czosnek obierz i pokrój w plastry. Rozgrzej patelnie, dodaj olej , cebule i czosnek. Smaż chwilkę, cebula ma się delikatnie zarumienić.
Kasze przelej wrzątkiem, przełóż do garnka z woda i gotuj aż będzie miękka. Po ugotowaniu zblenduj na gładko.
Ciecierzycę przełóż do blendera i zblenduj na gładka masę.
Przełóż do miski wszystkie składniki, dokładnie wymieszaj. Włącz piekarnik na 200’C.
Uformuj kotlety, przełóż je na blachę do pieczenia, posyp sezamem. Wstaw do piekarnika na 40min.
Bułkę rozetnij, podgrzej na patelni grillowej. Na bułkę nałóż rozgniecione awokado, kotleta, cebule, sałatę, pomidora, ketchup i majonez.
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!
Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”
Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!